تاثیر آلپرازولام برا قلب و فشار خون چگونه است؟
دکتر پرآذران2022-12-04T11:12:23+03:30استرس و اضطراب در این دوره و زمونه بیشتر از هر وقتی همه ما را تهدید میکند. قرص آلپرازولام (Alprazolam) یکی از داروهایی میباشد که به جهت کاهش اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب تجویز میشود. استفاده از آلپرازولام باید زیر نظر پزشک انجام شود و استفاده خودسرانه تاثیرات منفی زیادی بر تمامی عواملی که اشاره کردیم میگذارد و سلامتی افراد به خطر میاندازد. در این مقاله در سایت فوق تخصص قلب دکتر کامبیز پرآذران تاثیر آلپرازولام بر قلب و فشار خون را بررسی میکنیم و شما را با عوارض آن آشنا میکنیم تا در صورت مصرف آلپرازولام، این کار را با آگاهی کامل انجام دهید.
آلپرازولام برای افسردگی
یکی از قویترین و پر استفادهترین داروهای ضد افسردگی آلپرازولام میباشد. آلپرازولام در گروه دارویی بنزودیازپین قرار میگیرد که برای کنترل اضطراب، پنیک اتک، بیخوابی و برخی بیماریهای روانی بسیار کاربردی میباشند. گاهی هم آلپرازولام برای رد شدن از اتفاقهای ناگوار زندگی مثل فوت افراد خیلی نزدیک و یا برشکستگی کاری، ممکن است مصرف شود که بهتر است فرد زیر نظر روانشناس این کار را انجام دهد تا زندگی عادیش در آینده تحت تاثیر قرار نگیرد.
آنچه که مسلم است هر دارویی یک سری عوارض جانبی نیز دارد که اگر طریقه مصرف و روند درمان درست انجام نشود، ممکن است عوارض جانبی برای شخص خطرناک باشند. در کارایی بالای آلپرازولام برای درمان افسردگی و اضطراب تردیدی نیست اما کاربرد اصلی کنترل کوتاه مدت است. مصرف طولانی مدت آلپرازولام به عنوان درمان اصلی راهکار درستی نیست. در واقع آلپرازولام برای کاهش نشانههای اختلالات میباشد تا روند اصلی درمان شخص راحتتر سپری شود. آلپرازولام میتواند باعث خوابآلودگی در افراد بشود؛ به همین دلیل در نظر داشته باشید که نباید بعد از مصرف آن به کارهایی که نیاز به تمرکز بالایی دارند مثل رانندگی بپردازید. آلپرازولام ممکن است کمی کارهای روزانه افراد را دچار اختلال کند که ورزش، رژیم غذایی مناسب و یا دیگر درمان های جایگزین میتوان استفاده کرد که البته این روشها نیاز به زمانی بیشتر برای تاثیرگذاری دارند.
بخوانید از مقالهی تفاوت حمله قلبی و حمله پانیک چیست؟
تاثیر آلپرازولام بر فشار خون
این سوال همواره مطرح میشود که تاثیر آلپرازولام بر فشار خون چگونه است. در توصیههای مصرفی آلپرازولام میگویند که وقتی شخصی داروی فشار خون مصرف میکند، بهتر است آلپرازولام مصرف نکند. آلپرازولام و سایر داروهای بنزودیازپین به قلب احساس آرامش میدهند. اما باعث افزایش فشار خون شخص نیز میشود. اضطراب داشتن میتواند فشار خون را هم بالا ببرد و در صورتی که برای رفع اضطراب به صورت مداوم از قرص استفاده بشود، این بالا رفتنهای مداوم فشار خون میتواند برای شخص بسیار مضر باشد و به اندامهای داخلی مثل کلیهها آسیب برساند.
مصرف مداوم آلپرازولام فشار خون شخص را بالا برده و احتمال وابستگی و اعتیاد هم در مصرف مداوم آلپرازولام ممکن میباشد. اگر حدود یک ماه از آلپرازولام استفاده کنید، به آن وابسته خواهید شد. جالب است که همین اعتیاد نیز ممکن است باعث اضطراب شود. این جا یک چرخه بین اضطراب و بالا رفتن فشار خون تشکیل میشود که با تداوم مصرف آلپرازولام، علت و معلول آن گم میشود. دیگر معلوم نیست اضطراب باعث بالا رفتن فشار خون است یا برعکس.
تاثیر آلپرازولام بر قلب
بررسیها همیشه درباره رابطه اضطراب و قلب، داغ بوده است. مشخص است که این دو رابطه نزدیکی با هم دارند. وقتی شخص با هردوی اینها درگیر میشود باید مراقب تاثیر آلپرازولام بر قلب باشد. مصرف همزمان آلپرازولام با داروهای قلبی، ممکن است سازگار نباشد، به همین دلیل پزشک همواره باید در جریان تمامی داروهای مصرفی شخص باشد تا بتواند از تاثیر آلپرازولام بر قلب و سایر عوارض جانبی آن جلوگیری کند. با تمام اینها اگر هم شخص با تجویز پزشک از آلپرازولام استفاده کند، در صورت داشتن عوارض زیر باید فوراً به پزشک متخصص قلب مراجعه کند. البته تمامی عوارضی که به آنها اشاره میشود، احتمال کمی دارد که شخص با آنها مواجه شود اما در صورت مصرف آلپرازولام بهتر است فرد آنها را بداند.
- لکنت زبان
- تغییر ناگهانی وزن
- سردرد شدید
- لرزیدن
- خستگی مفرط
- آریتمی یا ضربان قلب نامنظم
- توهم
چون شخص بعد از مصرف آلپرازولام انتظار این علائم را ندارد، با وقوع هر کدام از عوارض آلپرازولام، شخص دچار استرس و اضطراب میشود. در این صورت آلپرازولام به جای درمان اضطراب، دلیل افزایش اضطراب در شخص میشود. پزشک متخصص قلب باید از تمامی سوابق درمانی بیمار آگاه باشد تا بتواند تصمیم درستی در تجویز و تاثیر آلپرازولام بر قلب بگیرد. حتی افرادی که که پزشک برای آنها آلپرازولام تجویز کرده باید حواسشان به تاثیر آلپرازولام بر قلب و سایر عوارض جانبی آن باشد.
درباره تاثیر آلپرازولام بر قلب باید بدانید که این قرص بیشتر برای تپش قلب که دلیل اصلی آن اضطراب میباشد، تجویز میشود اما اشاره کردیم که ممکن است تاثیر آلپرازولام بر قلب برعکس باشد و خودش باعث تپش قلب بشود، به خصوص افرادی که سابقه حمله قلبی دارند. آلپرازولام با برخی از داروهای قلب تداخل دارویی دارد به همین دلیل برای جلوگیری از بروز مشکل و تاثیر آلپرازولام بر قلب، باید پزشک تمام داروهای مصرفی شخص را بداند. ممکن است خود آلپرازولام برخی از عوارض جانبی منفی را در بیماران ایجاد کند.
سخن پایانی
با توجه به تاثیر آلپرازولام بر فشار خون و قلب، افرادی که با اضطراب و ناراحتی قلبی درگیرند بهتر است از روشی امنتر برای درمان استفاده کنند. ورزش، مدیتیشن و غذای سالم عواملی هستند که در مدت زمانی طولانی شاید کنترل کننده بهتری برای این اختلالات باشند و از تاثیر آلپرازولام بر قلب جلوگیری میکنند. تاثیر آلپرازولام بر قلب و فشار خون به این صورت است که گاهی اوقات خود آلپرازولام باعث ایجاد اضطراب و مشکلات قلبی میشود، به همین دلیل است که روند درمان باید کاملاً زیر نظر پزشک متخصص قلب انجام شود تا مشکلی برای شخص پیش نیاید.برای تعیین وقت نوبت، ویزیت و درمان انواع بیماریها و نارساییهای قلبی میتوانید با مطب فوق تخصص قلب دکتر کامبیز پرآذران تماس بگیرید یا روی دریافت نوبت آنلاین کلیک کنید و نوبت ویزیت خود را برای روز و ساعت دلخواهتان رزرو کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید