نشانه های کم خونی که باید جدی بگیرید
نشانه های کم خونی افرادی بدین شکل است که احساس خستگی و فرسودگی می کنند و سلامت کلی آنها تحلیل می رود درموارد شدید ، افراد مبتلا به کم خونی که به دنبال درمان نیستند به دلیل کم بود اکسیژن اندام های انها دچار آسیب می شود.
افرادی که کم خونی دارند اغلب دچار خستگی می شوند. در حالی که احساس خستگی بعد از یک روز طولانی در محل کار یا یک جلسه تمرین سنگین طبیعی است ، اما وقتی دچار کم خونی هستید ، پس از دوره های کوتاهتر از فعالیت احساس خستگی می کنید که یکی از نشانه های کم خونی در افراد است زیرا سلولهای بدن شما دچار کمبود اکسیژن می شوند.
با تشدید نشانه های کم خونی ، بدن شما می تواند تغییرات فیزیکی قابل مشاهده ای را تجربه کند – پوست شما ممکن است رنگ پریده شود ، ناخن های شما شکننده شده و زخم ها دیرتر خوب شود.
در این مقاله از سری مقالات بهترین فوق تخصص قلب وعروق به شرح علائم و نشانه های کم خونی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
علائم و نشانه های کم خونی
نشانه های کم خونی به احتمال زیاد در ابتدا بسیار خفیف هستند ، به ویژه اگر کم خونی خفیف یا متوسط دارید. بدن ما بسیار سازگار است و سعی می کند از دست دادن اکسیژن در خون را جبران کند. با پیشرفت کم خونی ، بدن شما کمتر قادر به سازگاری است و علائم آشکارتر می شود.
در صورت مشاهده نشانه های کم خونی باید به پزشک مراجعه کنید. با این حال ، کم خونی اغلب در هنگام بررسی بیماری دیگری کشف می شود ، زیرا کم خونی در مراحل اولیه اغلب علائم کمی دارد یا هیچ علامتی ندارد.

اصلی ترین نشان های کم خونی
از دست دادن خون
هنگامی که میزان خون از دست رفته بیشتر از توانایی بدن شما برای جایگزینی گلبول های قرمز از دست رفته باشد که یکی از نشانه های کم خونی است می توانید دچار کم خونی شوید. به عنوان مثال زنانی که دوره های قاعدگی سنگینی را تجربه می کنند و افرادی که به دلیل زخم معده یا سایر مشکلات گوارشی دچار خونریزی داخلی می شوند بیشترین خطر ابتلا به کم خونی را دارند. گاهی اوقات این نوع از دست دادن خون ساکت و ناشناخته است تا زمانی که کم خونی در آزمایش خون ظاهر شود . خونریزی خارجی ناشی از جراحی یا ضربه نیز می تواند باعث کم خونی شود.
تولید کم گلبول های قرمز خون
حتی اگر خونریزی ندارید ، گلبول های قرمز قدیمی باید دائماً با سلول های جدید جایگزین شوند. تعدادی از عوامل می توانند باعث شوند بدن شما تعداد بسیار کمی گلبول قرمز تولید کند یا گلبول های قرمز خون فاقد هموگلوبین کافی باشند.
عواملی که رایت نکردن ان باعث بروز نشانه های کم خونی می شود :
رژیم غذایی B12
اگر رژیم غذایی شما فاقد غذاهای حاوی آهن ، اسید فولیک ، ویتامین و سایر مواد مغذی ضروری باشد ، تولید گلبول های قرمز خون شما ممکن است دچار اختلال شودوباعث می شود نشانه های کم خونی بروز کند.
شرایط پزشکی
بیماریهای مزمن مانند سرطان ، دیابت ، بیماریهای کلیوی می توانند در توانایی بدن در تولید گلبولهای قرمز اختلال ایجاد کنند. زنان باردار نیز می توانند دچار کم خونی شوند.
اختلالات ژنتیکی
کودکان می توانند شرایطی مانند کم خونی آپلاستیک را به ارث ببرند که از تولید کافی گلبول های قرمز جلوگیری می کند. شرایط ارثی مانند کم خونی داسی شکل و کم خونی همولیتیک نیز می تواند بدن را وادار به تخریب گلبول های قرمز کند وباعث می شود نشانه های کم خونی را در خود ببینید.
افزایش تخریب گلبول های قرمز خون
برخی بیماری ها می توانند باعث شوند بدن شما گلبول های قرمز خود را درست کرده و آنها را از بین ببرد. به عنوان مثال ، شما می توانید به دلیل بیماری که بر طحال شما تأثیر می گذارد ، دچار کم خونی شوید ، اندامی که به طور معمول گلبول های قرمز فرسوده را از بدن شما خارج می کند. طحال بیمار یا بزرگ شده می تواند تعداد گلبول های قرمز خون را بیش از حد لازم خارج کند.

شایع ترین نشانه های کم خونی
خستگی
دست و پای سرد
سرگیجه
سردرد
سبکی سر
ضربان قلب نامنظم
درد قفسه سینه
پوست کم رنگ یا زرد رنگ
تنگی نفس
ضعف
صدای خفه کننده یا تپش در گوش
انواع و نشانه های کم خونی
فقر آهن
کم خونی به عنوان فقیرآهن نیز شناخته می شود واز شایع ترین نشانه های کم خونی است که هنگامی رخ می دهد که کمبود گلبول های قرمز خون مانع تحویل اکسیژن در سراسر بدن شما می شود. علت کم خونی فقر آهن ، پایین بودن سطح آهن در خون است .
کم خونی آپلاستیک
کم خونی آپلاستیک زمانی اتفاق می افتد که مغز استخوان آسیب می بیند و بدن شما تولید سلول های خونی جدید را متوقف می کند. ممکن است ناگهانی یا با گذشت زمان بدتر شود.
نشانه های کم خونی آپلاستیک
درمان سرطان
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی
بارداری
اختلالات خود ایمنی
عفونت های ویروسی
هموگلوبینوری پاروکسیسمال شبانه
هموگلوبینوری پاروکسیسمال شبانه یک بیماری نادر و تهدید کننده است که باعث لخته شدن خون ، تخریب سلول های خونی و اختلال در عملکرد مغز استخوان می شود . این یک بیماری ژنتیکی است که نشانه های کم خونی آن معمولاً در افرادی که در 30 یا 40 سالگی هستند تشخیص داده می شود. هموگلوبینوری پاروکسیسمال شبانه با کم خونی آپلاستیک مرتبط است. اغلب به عنوان کم خونی آپلاستیک شروع می شود یا پس از درمان بیماری ایجاد می شود.
سندرم های میلودیسپلاستیک
سندرم های میلودیسپلاستیک گروهی از شرایط هستند که نشانه های کم خونی باعث می شوند سلول های خون ساز در مغز استخوان شما غیر طبیعی شوند. مغز استخوان شما سلولهای کافی نمی سازد و سلولهای ساخته شده به طور کلی معیوب هستند. این سلول ها زودتر می میرند و احتمال تخریب آنها توسط سیستم ایمنی شما بیشتر است. سندرم های میلودیسپلاستیک نوعی سرطان محسوب می شوند. آنها ممکن است به لوسمی میلوئید حاد تبدیل شوند که نوعی سرطان خون هست.
کم خونی همولیتیک
کم خونی همولیتیک زمانی اتفاق می افتد که گلبول های قرمز شما سریعتر از آنچه بدن مبتوان جایگزین کند تخریب می شوند که می تواند موقتی یا مزمن باشد ؛ کم خونی همولیتیک نیز می تواند ارثی باشد.
نشانه های کم خونی احتمالی کم خونی همولیتیک اکتسابی عبارتند از:
عفونت
داروهای خاص مانند پنی سیلین
سرطان های خون
اختلالات خود ایمنی
طحال بیش فعال
برخی تومورها
واکنش شدید به انتقال خون
بیماری سلول داسی شکل
بیماری سلول داسی شکل نوعی کم خونی ارثی است که در آن شکل گلبول های قرمز تغییر کره و آنها داسی شکل ، سفت و چسبناک می شوند همچنین سبب می شود تا گلبول های قرمز در عروق خونی کوچک گیر کنند که باعث مسدود شدن جریان خون می شود و اکسیژن را از بافت ها محروم می کند. بیماری سلول داسی شکل باعث بروز تورم و عفونت های مکرر می شود. ولی با شناخت نشانه های کم خونی می توان زودتر جلوی آن را گرفت.
تالاسمی شدید
تالاسمی نیز یک بیماری ارثی است که نشانه های کم خونی ان این است که بدن شما هموگلوبین کافی تولید نمی کند. هموگلوبین یک نوع پروتئین است که بخش مهمی از گلبول های قرمز خون را شامل می شود که بدون هموگلوبین کافی ، گلبول های قرمز خون به درستی کار نمی کنند و سریعتر از سلول های سالم می میرند. تالاسمی می تواند خفیف یا شدید باشد. اگر شما دو نسخه از ژن عامل آن را به ارث ببرید ، شدید می شود.
کم خونی مالاریا
کم خونی مالاریا یکی از علائم اصلی مالاریای شدید است . عوامل زیادی در توسعه آن نقش دارند .
نشانه های کم خونی مالاریا :
کمبودهای تغذیه ای
مشکلات مغز استخوان
ورود انگل مالاریا به گلبول های قرمز خون
کم خونی فانکونی
یک بیماری ژنتیکی است که مغز استخوان را مختل می کند و باعث می شود سلول های خونی کمتر از حد معمول داشته باشید ، همچنین اغلب باعث ناهنجاری های فیزیکی مانند ناهنجاری شست یا ساعد ، ناهنجاری های اسکلتی ، فقدان کلیه ، ناهنجاری های دستگاه گوارش ، ناباروری و مشکلات بینایی و شنوایی می شود. کم خونی فانکونی همچنین می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان خون و سرطان سر ، گردن ، پوست ، تولید مثل و دستگاه گوارش شود. باید وجه زیادی به نشانه های کم خونی داشته باشید.
علت و نشانه های کم خونی شدید چیست؟
ژنتیک
اینها شرایطی هستند که باعث کم خونی می شوند نشانه های کم خونی آن ارثی هستند ، به این معنی که از طریق یک یا هر دو والدین از طریق ژن های شما منتقل می شوند.
سلول داسیشکل
تالاسمی
برخی از کم خونی های همولیتیک
کم خونی فانکونی
هموگلوبینوری شبانه paroxysmal
خون ریزی
خونریزی شدید می تواند باعث کم خونی ناگهانی و کوتاه مدت شود.بای به نشانه های کم خونی توجه شود، به عنوان مثال ، این ممکن است پس از آسیب دیدگی رخ دهد که در آن خون زیادی از دست می دهید.
سیستم لنفاوی و مغز استخوان
سیستم لنفاوی و مغز استخوان می تواند باعث کم خونی های زیر شود که نشانه های کم خونی آن ها ذکر شد:
کمخونی آپلاستیک
برخی از کم خونی های همولیتیک
سندرم های میلودیسپلاستیک
بیماریها
سرطان خون و بیماریهای اکتسابی ، مالاریا می تواند باعث کم خونی شود. سایر عفونت ها می توانند باعث کم خونی آپلاستیک یا کم خونی همولیتیک شوند. بیماری های خود ایمنی نیز از علل احتمالی کم خونی هستند ، زیرا ممکن است باعث حمله بدن به گلبول های قرمز خون شوند.
نشانه های کم خونی چگونه تشخیص داده می شود؟
شمارش کامل خون (CBC) آزمایش خون
که تمام اجزای مختلف خون شما را اندازه گیری می کند
سابقه پزشکی و خانوادگی
که می تواند نشان دهده این باشد که آیا به دلیل بیماری یا بیماری ژنتیکی دچار کم خونی شده اید
معاینه فیزیکی
که می تواند تشخیص دهد تنفس یا ضربان قلب شما به دلیل کم خونی نامنظم شده است
سایر آزمایشات خونی
کمبود آهن یا ویتامین را بررسی می کند و گلبول های قرمز خون و هموگلوبین شما را دقیق تر بررسی می کند.
اگر احساس می کنید به طور مداوم ضعیف هستید یا نشانه های کم خونی را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید