علائم حمله قلبی که باید جدی بگیرید.
حمله قلبی چیست؟
زمانی که جریان خون پر از اکسیژن به بخشی از عضله قلب به طور ناگهانی مسدود شود و به دنبال آن قلب نتواند اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کند، اگر جریان خون به به سرعت باز نگردد، آن بخش از عضله قلب شروع به تحلیل رفتن می کند.
زیرا همانطور که میدانید حیات بخش های مختلف بدن ما به خونی که درون آن ها جریان می یابد، بستگی دارد. از این رو اگر راه های انتقال خون به عضلات مسدود شود، آن بخش شروع به مردن می کند.
با توجه به این موضوع، درمان حمله قلبی زمانی می تواند موثر باشد که بلافاصله پس از بروز علائم شما به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کرده باشید.
برای کسب اطلاعات دقیق می توانید این مقاله را از سری مقالات بهترین فوق تخصص قلب و عروق مطالعه کنید.
علت ایجاد حمله قلبی
حالا شاید این سوال برای شما پیش آید که چه اتفاقی می افتد که رگ ها مسدود می شود و حمله قلبی را به دنبال خود دارند؟
اول این موضوع را باید به شما متذکر شویم که حمله قلبی در نتیجه بیماری عروق کرونر قلب ( ایسکمی) ایجاد می شود. بیماری ایسکمی به دنبال انباشته شدن پلاک ها در داخل عروق کرونر ایجاد میشود.عروق کرونر مهم ترین رگ های قلبی هستند که وظیفه انتقال خون پر از اکسیژن را به ماهیچه قلب دارند.
از این رو به دنبال انباشته شدن پلاک ها درون رگ های قلبی، بیماری تصلب شرایین اتفاق می افتد. البته انباشته شدن این پلاک ها در سالیان متمادی ایجاد می شود.
و در آخر، ناحیه ای از پلاک می تواند در داخل رگ پاره شود که. این باعث ایجاد لخته خون در سطح پلاک می شود. اگر لخته به اندازه کافی بزرگ شود، می تواند عمدتا یا به طور کامل جریان خون را از طریق شریان کرونر مسدود کند.
اگر انسداد به سرعت درمان نشود، بخشی از عضله قلب که توسط این رگ ها تغذیه می شد شروع به مردن می کند. که در اثر از بین رفتن آن بخش از قلب، فرد می تواند دار حمله قلبی شود.
علائم حمله قلبی
حمله قلبی قبل از اتفاق افتادن، دارای یک سری علایم بسیار هشدار دهنده ای است که بهتر است از این علائم حمله قلبی اطلاعات کامل و دقیقی داشته باشیم و در صورت مشاهده این علائم سریعا به یکی از بهترین متخصص قلب عروق مراجعه کنیم. برخی از رایج ترین علائم هشدار دهنده حمله قلبی برای مردان و زنان عبارتند از:
درد یا ناراحتی در قسمت قفسه سینه
اغلب حملات قلبی شامل ناراحتی و درد در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه است. این درد معمولاً بیش از چند دقیقه طول می کشد که یا از بین می رود و عود می کند و بسیار شدیدتر می شود.
این درد می تواند به شکل فشار دادن و یا فشرده شدن قفسه سینه احساس شود و یا هم می تواند به شکل سوزش سر دل یا سوء هاضمه باشد
از این رو ممکن است در یک یا هر دو بازو ( مخصوصا بازوی سمت چپ)، کمر، شانه ها، گردن، فک یا قسمت بالای معده (بالای ناف) درد یا ناراحتی شدید و یا خفیفی احساس کنید.
تنگی نفس ( همراه با درد قفسه سینه یا بدون آن)
در برخی از افراد، تنها علائم حمله قلبی تنگی نفس است. و ممکن است در افراد دیگر هم تنگی نفس همراه با درد و فشار در قسمت قفسه سینه رخ دهد.
از این رو تنگی نفس را که یکی از علائم شایع در حمله قلبی است را به شدت جدی بگیرید و به راحتی از کنار آن نگذرید.
دیگر علائم حمله قلبی
- عرق سرد ریختن
- تپش قلب شدید
- درد فک، گردن، بازو، شانه یا کمر
- احساس خستگی بدون دلیل، گاهی اوقات این حس ممکن است روزها طول بکشد. (به خصوص برای خانوم ها طولانی تر است)
- داشتن حالت تهوع (احساس بیماری در معده) و استفراغ
- سبکی سر یا سرگیجه ناگهانی
این موارد جزو مهم ترین علائم حمله قلبی بود که سعی کردیم به طور کامل به شما شرح دهیم. ولی این نکته را نیز باید مدنظر قرار دهید که همه حملات قلبی با درد ناگهانی و شدید در قسمت قفسه سینه اتفاق نمی افتد.
بنابراین می توان گفت، علائم حمله قلبی می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است علائم کمی داشته باشند به طوری که اصلا متوجه آن نشوند.

علائم حمله قلبی خاموش
هنگامی که فردی دچار حمله قلبی خاموش ( بدون علائم) می شود، هیچ یک از علائم رایج حمله قلبی مانند درد قفسه سینه یا تنگی نفس را ندارد. در عوض، ممکن است احساس کنند آنفولانزا، سوء هاضمه یا عضله کشیده شده در قفسه سینه یا قسمت بالای کمر خود دارند.
علائم حمله قلبی در زنان در مقابل مردان
زنان بیشتر از مردان دچار حملات قلبی خاموش و حملات قلبی بدون درد قفسه سینه می شوند. همچنین امکان رخ دادن حملات قلبی زمانی که زن در حال استراحت است یا استرس روانی بالایی را تجربه می کند، بیشتر است.
این موضوع بدین معناست که خانوم ها باید خیلی بیشتر از مردان مراقب علائم حمله قلبی از قبیل تنگی نفس، خستگی شدید، حالت تهوع یا استفراغ، یا درد در فک، بازوها یا کمر باشند و از کنار این علائم به راحتی عبور نکنند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
با توجه به این که اکنون از علائم حمله قلبی اطلاع دارید، بسیار مهم است که این علائم را نادیده نگیرید و قبل از دار شدن به حمله قلبی سریعا به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
زیرا اگر بیماری های قلبی زود تشخیص داده شوند، با انجام برخی از فعالیت ها می توان خطر ابتلا به مشکلات بعدی را کاهش داد. برخی از فعالیت هایی که می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش دهد، به شرح زیر است:
- رعایت رژیم غذایی سالم با میوه ها و سبزیجات فراوان
- انجام ورزش منظم
- حفظ وزن مناسب
- سیگار نکشید
- کاهش مصرف نوشیدنی های الکلی
چگونه حمله قلبی تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص حمله قلبی، راه های مختلفی وجود دارد. از این رو در این بخش می خواهیم برخی از راه های تشخیص حمله قلبی را به طور کامل برای شما شرح دهیم. بنابراین همراه ما باشید.
تست های تشخیصی
EKG (الکتروکاردیوگرام)
الکتروکاردیوگرام یکی از انواع تست هایی است که در جهت تشخیص سوابق فعالیت الکتریکی قلب انجام می شود. این آزمایش سرعت ضربان قلب و ریتم آن (ثابت یا نامنظم) را نشان می دهد. EKG همچنین قدرت و زمان سیگنال های الکتریکی را هنگام عبور از هر قسمت از قلب ثبت می کند.
از این رو تست الکتروکاردیوگرام می تواند نشانه هایی از آسیب قلبی ناشی از بیماری ایسکمی قلبی و علائم حمله قلبی قبلی یا فعلی را نشان دهد.

آزمایشات خون
در طول حمله قلبی به دلیل عدم انتقال خون اکسیژن دار به بخشی از عضله قلب، سلولهای آن قسمت از ماهیچه قلب میمیرند و پروتئینها را در جریان خون آزاد میکنند. آزمایش خون می تواند میزان این پروتئین ها را در جریان خون اندازه گیری کند. سطوح بالاتر از حد طبیعی این پروتئین ها نشان دهنده حمله قلبی است.
آنژیوگرافی عروق کرونر
آنژیوگرافی عروق کرونر، از جمله آزمایشاتی است که از رنگ و اشعه ایکس ویژه برای نشان دادن داخل عروق کرونر استفاده می کند. این آزمایش اغلب در طول حمله قلبی برای کمک به یافتن انسداد در عروق کرونر انجام می شود.
درمان فوری حمله قلبی
در صورت مشکوک شدن به حمله قلبی، معمولاً برخی از درمانها بلافاصله شروع میشوند، از این رو قبل از تایید حمله قلبی، سریعا بعد از مراجعه به بیمارستان توسط پزشک انجام میشود:
- استفاده از آسپرین برای جلوگیری از لخته شدن بیشتر خون
- نیتروگلیسیرین برای کاهش فعالیت قلب و بهبود جریان خون از طریق عروق کرونر
- اکسیژن درمانی
- درمان درد قفسه سینه
دیدگاهتان را بنویسید