احساس سنگینی در قفسه سینه
دکتر پرآذران2022-12-25T12:48:11+03:30سنگینی قفسه سینه
احساس سنگی قفسه سینه می تواند یک تجربه ناراحت کننده برای افرادی که دچار آن میشوند، باشد، به خصوص زمانی که به طور غیر منتظره اتفاق بیفتد. احساس سنگینی قفسه سینه میتواند گاهی اوقات ترسناک و خطرناک باشد، اما لزوماً به این معنی نیست که یک مشکل پزشکی جدی است.
احساس سنگی قفسه سینه امروزه در جوامع مختلف بسیار شایع است و می تواند به دلایل مختلفی از جمله عفونت، مشکلات ریوی، مشکلات گوارشی (سیستم گوارشی)، دلایل روانی و عاطفی و یا آسیب فیزیکی به قفسه سینه باشد.
احساس سنگینی قفسه سینه ممکن است در هر گروه سنی رخ دهد. گاهی اوقات به عنوان فشار قفسه سینه، درد قفسه سینه یا احساس پری یا وزن در قفسه سینه توصیف می شود.
ولی به طور کلی احساس سنگینی قفسه سینه از فردی به فرد دیگر از نظر احساس و دفعات بروز آن متفاوت است. برخی از افراد ممکن است تنها یک بار دچار سنگینی قفسه سینه شوند، در حالی که برخی دیگر با شرایط خاص (مانند آسم) ممکن است این حس را بیشتر تجربه کنند.
دلایل شایع سنگینی قفسه سینه
بسیاری از افراد تصور میکنند که هنگام تجربه سنگینی قفسه سینه دچار حمله قلبی شدهاند، اما دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است شما دچار سنگینی قفسه سینه شوید. شایع ترین دلایل سنگینی قفسه سینه به شرح زیر است:
اضطراب
اضطراب یکی از مواردی است که می تواند باعث بروز برخی از علائم فیزیکی از جمله احساس سنگینی در قفسه سینه شود.
اختلال اضطراب یک وضعیت سلامت روان است که باعث می شود فرد احساس نگرانی، دلهره و تنش کند. همچنین می تواند علائم فیزیکی زیادی ایجاد کند.
از این رو می توان گفت، تجربه اضطراب می تواند منجر به احساس سفت شدن و یا سنگینی قفسه سینه شود.
افسردگی
افسردگی یکی دیگر از علل روانی احساس سنگینی قفسه سینه است. فرد مبتلا به افسردگی ممکن است علائم فیزیکی را تجربه کند زیرا افسردگی بر احساس درد افراد تاثیر می گذارد.
کشیدگی عضلات
احساس درد و یا سنگینی قفسه سینه ممکن است ناشی از کشیدگی عضله بین دندهای باشد، که زمانی اتفاق میافتد که ماهیچه های فرد بیش از حد کشیده شود .
کشیدگی عضلات بین دنده ای ممکن است به دنده ها فشار وارد کند و احساس سنگینی در قفسه سینه ایجاد کند.
ریفلاکس معده
بیماری ریفلاکس معده یک اختلال گوارشی است که می تواند باعث ایجاد سنگینی قفسه سینه شود. رفلاکس معده زمانی رخ می دهد که اسید معده به گلوی فرد برگردد.

پریکاردیت
پریکاردیت یک مشکل قلبی است که ممکن است باعث ایجاد درد قفسه سینه شود. پریکارد نام لایه های بافت اطراف قلب است. بیماری پریکاردیت زمانی اتفاق می افتد که لایه پریکارد قلب، عفونی و متورم شود.
آنژین صدری
آنژین می تواند باعث احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه شود.آنژین صدری زمانی اتفاق میافتد که عضله قلب خون کافی دریافت نکند.
حمله قلبی
ایجاد سنگینی در قفسه سینه یکی از علائم حمله قلبی است. در طول حمله قلبی، شخص ممکن است نشانه هایی در قسمت قفسه سینه داشته باشد، که شایع ترین آن ها عبارتند از:
- احساس سنگینی قفسه سینه
- احساس فشار
- احساس درد
- درد در گردن، فک، بازوها، پشت یا معده
- تنگی نفس
- یک عرق سرد
- سرگیجه
- حالت تهوع
ذات الریه
بیماری ذات الریه می تواند باعث سنگینی قفسه سینه شود و زمانی که فرد سرفه می کند یا نفس عمیق می کشد این احساس سنگینی و درد بدتر می شود.
آمبولی ریه
احساس درد یا سنگینی قفسه سینه ممکن است از جمله شایع ترین نشانه های آمبولی ریه باشد . آمبولی ریه زمانی رخ می دهد که انسداد در شریان ریوی یا شریان ریه رخ دهد.
انسداد معمولاً یک لخته خون است، اما در موارد نادر، می تواند از مواد دیگری مانند چربی تشکیل شود.
کوستوکندریت
اگر فردی در محلی که استخوان سینه به دندههایش میرسد درد داشته باشد، ممکن است کوستوکندریت داشته باشد.
کوستوکندریت که به عنوان درد دیواره قفسه سینه نیز شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که غضروف بین دنده و استخوان سینه ملتهب شود. درد ممکن است با لمس آن ناحیه بدتر شود.
رزرو وقت مراجعه
برای رزرو نوبت آنلاین میتوانید از دکمه زیر اقدام کنید.

درمان سنگینی قفسه سینه
درمان احساس سنگینی قفسه سینه بسته به علت آن میتواند بسیار متفاوت باشد. در ادامه مقاله به توضیح درمانهایی برای علت روانی و فیزیکی سنگینی قفسه سینه میپردازیم.
درمان سنگینی قفسه سینه ناشی از مشکل ذهنی و روانی
زمانی که احساس سنگینی قفسه سینه به دلیل اضطراب یا افسردگی باشد، انجام فرایند هایی که بتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند، می تواند بسیار در کاهش سنگینی کمک کند.
تغییرات سبک زندگی و انجام برخی تکنیک های مدیریت استرس نیز می تواند کمک کننده باشد. این تکنیک ها شامل:
- ورزش منظم
- یوگا ، تمرکز حواس یا مدیتیشن
- خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل
- خواب کافی
درمان علل فیزیکی سنگینی قفسه سینه
هر یک از دلایلی را که برای سنگینی قفسه سینه در قسمت بالا توضیح دادیم، ممکن است درمان متفاوتی داشته باشد:
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از فشار عضلانی :
استفاده از داروهای تسکین دهنده درد
استراحت
استفاده از کمپرس
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از ریفلاکس معده
تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی اغلب به عنوان سریع ترین درمان برای ریفلاکس معده به کار میرود.
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از پریکاردیت
پزشک ممکن است برای کاهش التهاب دارو تجویز کند. از این رو استفاده از دارو ها و در نتیجه درمان پریکاردیت می تواند از میزان سنگینی قفسه سینه بکاهد.
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از آنژین صدری
تجویز برخی از داروها و تغییرات شیوه زندگی اغلب می توانند علائم آنژین صدری را کاهش دهند. گاهی اوقات برای درمان آنژین صدری، جراحی لازم است.
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از حمله قلبی
احساس سنگین در قفسه سینه که ناشی از حمله قلبی است، نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است شامل دارو و جراحی شود.

درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از آمبولی ریه :
در صورت مراجعه به پزشک، ممکن است داروهای رقیق کننده خون، اکسیژن و تسکین درد برای بیمار تجویز شود.
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از کوستوکندریت
استفاده از داروهای مسکن، کمپرس و استراحت می توانند علائم ناشی از کوستوکندریت را تسکین دهند.
درمان سنگینی قفسه سینه، ناشی از سنگ کیسه صفرا
بیماری سنگ کیسه صفرا ممکن است نیاز به درمان بیمارستانی داشته باشد. از این رو شما در صورت مشاهده علائم سنگ کیسه صفرا باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
چه زمانی برای درمان سنگینی قفسه سینه باید به پزشک مراجعه کرد؟
افرادی که دچار اضطراب یا افسردگی هستند، ممکن است احساس سنگینی در قفسه سینه را به عنوان علامت بیماری خود تشخیص دهند. بنابراین در این حالت معمولاً هر بار که علائم ناشی اط استرس و اضطراب ظاهر می شوند نیازی به مراجعه به پزشک نیست.
با این حال، از آنجایی که احساس سنگینی و درد قفسه سینه دلایل زیادی دارد، بهتر است زمانی که علائم جدید برای اولین بار رخ می دهد به پزشک مراجعه کنید.
یکی از بهترین فوق تخصص قلب و عروق که تجربه بالایی در زمینه درمان سنگینی قفسه سینه دارد، دکتر کامبیز پرآذران است. برای آشنایی با دکتر پرآذران و رزرو نویت می توانید وارد صفحه درباره ما شوید.
دیدگاهتان را بنویسید