کرونا و بیماری قلبی
کرونا و بیماری قلبی
هنوز هم بیماری کرونا کل دنیا را در تاریکی سایه خود قرار داده و همه ی انسان ها را درگیر خود کرده است . طبق آمار و شواهد کرونا معمولا به افراد دارای بیماری زمینه ای آسان تر چیره میشود و در این بین افراد دارای بیماری قلبی بیشتر در معرض خطر قرار دارند.از این رو ما تصمیم گرفتیم مطلبی برای راهنمایی بیشتر شما در مورد کرونا و بیماری قلبی در سایت بهترین فوق تخصص قلب و عروق تهیه و منتشر کنیم. در ادامه با ما همراه باشید
کرونا:
همانطور که میدانید ویروس کرونا از هزاران سال قبل وجود داشته و هر بار که کشف شده نسبت به قبل خود جهش یافته تر بوده است. در تاریخ اولین کرونای کشف شده مربوط به ۸۰۰۰ سال قبل بوده است که با عنوان ویروس برونشیت عفونی مرغی شناخته شده بود . آخرین ورژن آن نیز کووید_۱۹ میباشد که چند ماه قبل در ووهان چین مشاهده شد .
علائم بیماری کرونا بسیار به علائم سرماخوردگی شباهت دارد که شامل تب ، لرزش بدن ، سرفه ی خشک ، از کار افتادن حس بویایی و چشایی و … میشود. به این دلیل تشخیص بیماری کرونا از سرماخوردگی کار ساده ای نخواهد بود.
شعار “پیشگیری بهتر از درمان است” بیشتر از هر جای دیگر در مبحث کرونا به چشم می آید زیرا شما نیاز دارید تا با رعایت پروتکل های بهداشتی، خود را از دام کرونا نجات دهید . متاسفانه تاکنون درمان و یا واکسنی برای کرونا ساخته نشده است و فرد باید با تقویت سیستم امنیتی بدن خود را درمان کند .
بیماری قلبی:
همانطور که گفته شد ویروس کرونا در این نیم سالی که گذشته است ، افرادی که دارای بیماری قلبی هستند را بیش از سایرین از پا درآورده است . از این رو بهتر است اطلاعاتی در مورد بیماری های قلبی داشته باشید .
بیماری های قلبی به ۴ دسته کلی تقسیم میشوند :
- بیماری های رگ های قلب
- بیماری های دریچه ای
- بیماری های عضله قلب
- بیماری های ریتم قلبی یا ضربان قلب
از شایع ترین دلایل مرگ و میر در دنیای امروز بیماری های قلبی هستند که بیش از ۴۰ درصد مرگ و میر ها را به خود اختصاص داده اند . کم تحرک بودن ، مصرف زیاد فست فود ها ، مصرف زیاد چربی، استعمال دخانیات و… از مهم ترین علل ابتلا به بیماری قلبی محسوب میشوند . بیماران دارای بیماری قلبی امروزه در شرایط بسیار خطرناکی به سر میبرند زیرا در مقابل کرونا بسیار آسیب پذیر هستند .
آیا بیماری قلبی موجب افزایش احتمال ابتلا به کرونا میشود؟
در این راستا باید خدمتتون عرض کنم که داشتن بیماری قلبی به این معنا نیست که درصد احتمال مبتلا شدن شما بیش از سایر افراد است ؛ بلکه در صورت ابتلا به کرونا خطر مرگ و میر برای افراد دارای زمینه بیماری قلبی بیشتر است . در نتیجه احتمال ابتلا به ویروس کرونا در همه ی افراد جامعه یکسان است و باید به طور یکسان پروتکل های بهداشتی توسط آن ها رعایت شود.
آیا داشتن سابقه حمله قلبی بر خطر کرونا می افزاید؟
هر کسی که در طول زندگی خود دچار حمله قلبی شده است در صورت ابتلا به کرونا در خطر بیشتری قرار دارد و هیچ فرقی نمیکند در چه مرحله و یا زمانی اتفاق افتاده باشد.

کرونا چطور بر بیماری قلبی تاثیر میگذارد؟
به دلیل مبادله اکسیژن ارتباط خاصی میان ریه و دستگاه تنفسی با قلب وجود دارد . از آنجا که ویروس کرونا معمولا ریه و مجاری تنفسی را دچار اختلال میکند ، کار قلب دچار مشکل شده و قلب دشوارتر کار خود را انجام میدهد . در نتیجه اگر فرد دارای بیماری قلبی باشد ، این اضافه کاری میتواند صدمات برگشت ناپذیری بر روی قلب بگذارد.
علاوه بر این کرونا راه دیگری برای آزار و اذیت قلب نیز دارد . وقتی کرونا به هر صورتی وارد بدن میشود، موجب تولید یک سری التهابات شیمیایی به نام سیتوکین ها در خون میشود. به این سبب احتمال شکل گیری لخته های خونی و خونریزی بالا میرود که موجب افزایش احتمال سکته قلبی میشود . بیماران دارای زمینه بیماری قلبی به دلیل وجود نارسایی در قلب احتمال دچار شدن به سکته قلبی در ان ها بیشتر از سایرین می باشد. به همین خاطر است که بیماران قلبی در ریسک و خطر بالاتری قرار دارند.
بیماران دارای بیماری قلبی چگونه در برابر کرونا از خود مراقبت کنند؟
همه ی افراد نیاز دارند تا موارد ذکر شده توسط سازمان مبارزه با کرونا را از جمله ماسک زدن، استفاده از ضدعفونی کننده ، شستن مکرر دست ها و … رعایت کنند ولی به دلیل اینکه افراد دارای بیماری قلبی در ریسک بالاتری به سر میبرند ، باید موارد بیشتری رو در راستای امنیت خود رعایت کنند.
۱) اکتیو بودن در خانه:
ورزش را ترک نکنید . در خانه با پیاده روی، استفاده از ابزار های ورزشی، بالا و پایین رفتن از پله ها به صورت آرام و… فعالیت بدنی خود را حفظ کنید.
۲) رژیم غذایی مناسب :
از این تایم استفاده کنید و رژیم غذایی خود را سالم تر کنید . سعی کنید از قند و کربوهیدرات کمتر استفاده کنید. غذاهای پرچرب را کنار بگذارید. از میوه و سبزیجات سالم استفاده کنید تا کار قلب شما راحت تر شود.
۳) کنترل استرس:
تمام تلاش خود را در جهت کنترل استرس و اروم بودن انجام دهید. افکار مثبت داشته باشید و از زندگی خود لذت ببرید . در این راستا می توانید از یک سری بازی های خانگی بهره ببرید . موزیک های آرامش بخش گوش دهید و هر کار دیگری که شما را از استرس دور میکند انجام دهید.
جمع بندی:
در آخر لازم است بدانید ترس و نا امیدی بدترین دشمنان افراد دارای بیماری قلبی هستند . اگر شما فردی با بیماری قلبی هستید ترس و استرس از کرونا نباید وجودتان را پر کند زیرا این خود از دلایل ناراحتی قلب میباشد.شما نیاز دارید آرامش و استرس خود را در مرحله اول حفظ کرده و سپس با رعایت موارد بهداشتی با کرونا مقابله کنید.
دیدگاهتان را بنویسید