پیشگیری از بیماری قلبی
پیشگیری از بیماری قلبی
یکی از رایج ترین بیماری ها در دنیا که سالانه افراد زیادی را به کاممرگ میکشاند ، بیماری قلبی است.میزان خطرناک بودن بیماری قلبی با توجه به تعداد مرگ و میر سالانه ای که دارد به وضوح احساس میشود.از این رو همه ی مردم نیاز دارند تا ترفند های پیشگیری از بیماری قلبی را دانسته و در مقابل خطر بالای آن از خود مراقبت کنند.در این راستا ما مطلبی در مورد روش های گوناگون پیشگیری از بیماری قلبی تهیه و منتشر کرده ایم.
بیماری قلبی
ابتدا اجازه دهید کمی با بیماری قلبی آشنا شویم سپس به بررسی روش های پیشگیری از بیماری قلبی بپردازیم. از رایج ترین بیماری ها در دنیای امروزی که موحب مرگ و میر زیادی شده است، بیماری قلبی است. در واقع نارسایی در قلب بیماری قلبی تلقی شده و انواع مختلفی دارد.به طور کلی بیماری قلبی در ۴ دسته طبقه بندی میشود:
- بیماری های رگ قلب
- بیماری های دریچه ای
- بیماری های عضله قلب
- بیماری های ضربان و آریتمی قلب
مصرف زیاد فست فود ، مصرف زیاد چربی، استعمال دخانیات و… از عوامل ابتلا به بیماری قلبی هستند اما مهم ترین علل ابتلا به بیماری قلبی که امروزه شاهد آن هستیم، کم تحرکی و عدم ورزش مناسب است. بیماری قلبی ممکن است در بیشتر موارد منجر به مرگ شود اما قبول سرنوشت حاصل از آن قابل درک نیست زیرا روش های گوناگونی برای پیشگیری از بیماری قلبی و حتی درمان آن موجود است. در ادامه این مقاله تمام روش هایی که می تواند به سلامت قلب و پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند، ذکر شده است.
ورزش
همانطور که گفته شد عدم فعالیت و ورزش از مهم ترین علل بیماری قلبی است که با انجام آن میتوان از بیماری قلبی پیشگیری کرد. اما ورزش باید به صورت منظم انجام شود تا یکی از روش های پیشگیری از بیماری قلبی تلقی شود.مزایای زیاد ورزش همچون تقویت قلب و بهبود جریان گردش خون،کنترل وزن و… موجب سلامت قلب و پیشگیری از بیماری قلبی همچون فشار خون بالا میشود.از دیگر مزایای ورزش کردن میتوان به موارد زیر اشاره کرد که هر کدام موجب پیشگیری از بیماری قلبی میشود.
- مراقبت از قلب در مقابل آسیب های ناشی از نیتریک اسید
- گشاد کردن سرخرگ های تنگ شده
- جلوگیری از چسبیدن سلول های خونی
- تاثیر مثبت بر ژن ها و DNA
- کاهش بافت چربی
- جبران پرخوری و…
میتوانید روزانه به مدت تنها ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید تا ورزشی برای پیشگیری از بیماری قلبی کرده باشید. فعالیت های هوازی و حرکات ورزشی صبحگاهی برای سلامت قلب و پیشگیری از بیماری قلبی بسیار مفید و کافی است.در هر صورت نیاز به یک ورزش حرفه ای نیست بله کی فعالیت و تحرک روزانه کافی است.
تغذیه سالم
از اصلی ترین روش های پیشگیری از بیماری قلبی داشتن تغذیه ی صحیح و سالم است. نه تنها بیماری قلبی بلکه هر بیماری دیگری میتواند با تغذیه صحیح درمان شود.منبع تمام انرژی و فعالیت هایی که بدن انجام میدهد ، تغذیه بوده که در صورت بد بودن آن ، بدن دچار اختلالات فراوان میشود. برای داشتن تغذیه مناسب برای پیشگیری از بیماری قلبی به نکات و دستورات زی توجه داشته باشید:
- مصرف زیاد میوه و سبزیجات
- استفاده از غلات کامل
- خوردن ماهی چند بار در هفته
- از لبنیات کم چرب یا بدن چرب استفاده کنید
- از مصرف زیاد نمک و شکر خودداری کنید
- میزان کلسترول بدن خود را تنظیم کنید
- از مصرف چربی های اشباع پرهیز کنید.
- مصرف فست فود ها و سرخ کردنی ها برای قلب بسیار مضر است.
علاوه بر این نکات پیشنهاد میکنم مقاله تغذیه مناسب برای بیماران قلبی در همین سایت را مطالعه کنید زیرا اطلاعات کامل تر و دقیق تری در راستای تغذیه مناسب برای پیشگیری از بیماری قلبی را دارا است.
وزن مناسب
چاقی و اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا حد زیادی بالا ببرد. از این رو افراد چاق در خطر بیشتری قرار داشته و برای پیشگیری از بیماری قلبی نیاز دارد وزن خود را به حدمطلوب برسانند.اضافه وزن و چاقی میتواند عوارضی همچون کلسترول بالا ، فشار خون بالا، دیابت و… داشته باشد که تاثیر بدی بر روی سلامت قلب دارند. همچنین افزایش بافت چربی می تواند چربی های اطراف قلب را زیاد کرده و اثراتی خطرناک داشته باشد. تمام این دلایل موجب میشود که کنترل وزن و لاغری از روش های پیشگیری بیماری قلبی محسوب شود.
خواب کافی
خمیازه کشیدن زیاد برای قلب مضر است.این جمله در عین عجیب بودن کاملا درست است و عاملی که موحب خمیازه کشیدن زیاد میشود، عدم خواب کافی است.در نتیجه شما با داشتن خواب کافی و منظم میتوانید به پیشگیری از بیماری قلبی بپردازید.همچنین عدم خواب کافی موجب چاقی، فشار خون بالا، حمله قلبی، دیابت و افسردگی میشود که هر کدام برای سلامت قلب مضر است.
خواب کافی برای بزرگسالان ۷ الی ۹ ساعت بوده و بهتر است در ساعات تاریکی شب باشد.خوابیدن در روز حتی به اندازه ۹ ساعت خستگی را به همراه خواهد داشت.
کنترل فشار خون
داشتن فشار خون بالا از اصلی ترین عوامل ایجاد سکته قلبی می باشد. سعی کنید همواره از فشار خون خود آگاه بوده و دلایل آن را بررسی کنید.فشار بالا و فشار پایین هر دو برای سلامت قلب مضر بوده و باید در حد مشخصی نگه داشته شود.
مدیریت استرس
استرس و عوارضی که به دنبال دارد میتواند برای قلب بسیار مضر باشد.یکی از روش های پیشگیری از بیماری قلبی مدیریت و کنترل استرس است زیرا استرس موارد زیر را به دنبال خواهد داشت:
- فشار خون بالا
- جرقه ای برای حمله قلبی
- پرخوری
- نوشیدن الکل
- سیگار کشیدن
این عوارض استرس هر کدام به شدت برای قلب مضر بوده و موجب بیماری قلبی می شود.در نتیجه شما با کنترل استرس میتوانید تا حد زیادی برای پیشگیری از بیماری قلبی گان بردارید.برای کنترل استرس می توانید ورزش کنید، به موسیقی گوش دهید، به چیز هایی که دوست دارید فکر کنید، مشکلات را رها کنید و آرام باشید، به سرگرمی های مورد علاقه خود بپردازید و هرچیز دیگری که شما را از استرس دور میکند.
مراجعه منظم به پزشک
بعضی علائم بیماری قلبی فقط با انجام آزمایشات مختلف قابل تشخیص هستند.پیشنهاد میکنم به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت بدن شما بررسی شود.در مواقعی بیماری قلبی می تواند حاصل از ژن و سابقه خانوادگی باشد که پزشک با انجام معاینات خود میتواند از این موضوع آگاه شود.تشخیص به موقع این بیماری های قلبی میتواند در درمان آن بسیار تاثیرگذار باشد. در نتیجه مراجعه منظم به پزشک می تواند از بهترین روش های پیشگیری از بیماری قلبی باشد.
عدم مصرف سیگار و دخانیات
حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار برای قلب مضر است و میتواند موجب ابتلا به بیماری قلبی شود چه برسد به سیگار کشیدن و مصرف دخانیات. طبق آمار افرادی که در معرض سیگار هستند ۳۰ درصد بیشتر از سایرین دچار بیماری قلبی میشوند.در نتیجه ترک سیگار و دخانیات می تواند از بهترین راه های پیشگیری از بیماری های قلبی باشد.
شناخت علائم بیماری قلبی
پیشنهاد میکنم حتما مقاله علائم بیماری قلبی را در همین سایت مطالعه کنید زیرا شناخت آن ها میتواند در برخی موارد بهترین راه پیشگیری بیماری قلبی باشد. در صورت تشخیص درست و مراجعه سریع به پزشک، احتمال موفقیت درمان بیماری قلبی بسیار بالا میرود و در مواردی حتی میتوان قبل از بروز آن از بیماری قلبی پیشگیری کرد.
مسواک زدن دندان ها
شاید عجیب باشد اما شما با مسواک زدن روزانه میتوانید از بیماری قلبی پیشگیری کنید.دلیل ارتباط دندان و پیشگیری از بیماری قلبی این است که ورم دندان ها باعث ایجاد پلاک در سرخرگ ها میشود. این حالت می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.در نتیجه با مسواک زدن و داشتن دندان های سالم میتواند در راستای پیشگیری از بیماری قلبی گام برداشت.
عوامل غیر قابل کنترل بیماری قلبی
متاسفانه یک سری عوامل افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی وجود دارند که فرد برای کنترل آن نمی تواند اقدامی انجام دهد. از جمله این عوامل موارد زیر می باشد.
سن:
افزایش سن احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد به طوری که مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۵۵ سال در ریسک بیشتری قرار دارند. البته شما با رعایت نکات گفته شده می توانید خود را جوان تر نگه داشته و رنج پیری خود را افزایش دهید. در نتیجه دیرتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار خواهید گرفت.
جنسیت:
مردان نسبت به زنان در خطر بیشتری از ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند و در راستای پیشگیری از بیماری قلبی باید تلاش بیشتری انجام دهند.
قوم و نژاد:
تجربه ثابت کرده که بعضی نژاد ها مانند سیاهپوستان آفریقایی،آمریکایی های آفریقایی تبار و نژاد هایی وه جنوب آسیا زندگی میکنند بیشتر دچار بیماری قلبی شده اند.در مقابل نزاد هایی وجود دارند که کمتر دچار بیماری قلبی شده اند.
سابقه خانوادگی :
وجود فردی در خانواده که سابقه ابتلا به بیماری قلبی داشته است، احتمال ابتلا در آن خانواده را افزایش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید