ورزش مناسب برای بیماری قلبی کدام است؟
ورزش مناسب برای بیماری قلبی کدام است؟
ارتباط مستقیمی میان ورزش و سلامتی بدن به ویژه اندام حیاتی قلب وجود دارد. یکی از بهترین کارهایی که افراد دارای بیماری قلبی میتوانند برای سلامت قلب خود انجام دهند، ورزش است که موجب تقویت قلب میشود. اما همچنین ورزش میتواند برای قلب مانند یک شمشیر سمی باشد. در این راستا فرد دارای بیماری قلبی باید به صورت درست و علمی ورزش کند تا از مزایای آن برای قلب خود بهره ببرد. در این مقاله ما قصد داریم تا ورزش هایی که برای افراد دارای بیماری قلبی مفید اند را معرفی و بررسی کنیم.
بیماری قلبی
ابتدا اجازه دهید کمی با بیماری قلبی آشنا شویم . از رایج ترین بیماری ها در دنیای امروز که موجب مرگ و میر زیادی شده است، بیماری قلبی است. در واقع هر گونه نارسایی در قلب و کار آن ، بیماری قلبی تلقی شده و انواع مختلفی دارد. به طور کلی بیماری قلبی در ۴ دسته طبقه بندی میشوند:
- بیماری رگ های قلب
- بیماری های دریچه ای
- بیماری های عضله قلب
- بیماری های ریتم قلب و ضربان قلب
مصرف زیاد فست فود، مصرف زیاد چربی، استعمال دخانیات و… از عوامل ابتلا به بیماری قلبی هستند اما مهم ترین علل ابتلا به بیماری قلبی که امروزه شاهد آن هستیم کم تحرکی و عدم ورزش و فعالیت می باشد. متخصصین بیماران قلبی همواره آنها را به تحرک و ورزش مناسب توصیه میکنند . ورزش برای سلامت قلب افراد دارای بیماری قلبی خیلی لازم و ضروری است ولی باید توجه داشت که عدم کنترل ورزش میتواند خود موجب آسیب به قلب شود.
آیا بیماران قلبی میتوانند ورزش کنند؟
قبل از هر گونه اقدامی فرد دارای بیماری قلبی باید با پزشک متخصص خود مشورت کند. این پزشک است که تعیین میکند فرد دارای بیماری قلبی اصلا می تواند ورزش کند یا خیر. برای بعضی بیماران قلبی اصلا فعالیت های سنگین و ورزش توصیه نمی شود. افرادی نیز هستند که میتوانند فعالیت های محدودی داشته و برخی از بیماران قلبی میتوانند برای ورزش اقدام کند. اینکه شما در کدام دسته قرار دارید را پزشک متخصص با بررسی وضعیت بیماری قلبی شما و نحوه زندگی که در گذشته داشته اید، تعیین میکند. خلاصه خدمتتون عرض کنم که پاسخ این سوال که بیماران قلبی میتوانند ورزش کنند ، توسط پزشک داده می شود. البته قابل توجه است که طیف وسیعی از بیماران قلبی به ورزش احتیاج داشته و باید ورزش هایی که برای قلب مفید هستند را انجام دهند.
ورزش های بیماری قلبی
اگر شما از آن دسته بیماران قلبی هستید که پزشکان ورزش را توصیه کرده است ، حتما این قسمت از مقاله را مطالعه کرده و به فکر سلامتی قلبتان باشید. به طور کلی ورزش ها برای افراد دارای بیماری قلبی به دو دسته تقسیم میشوند.
- ورزش های مناسب
- ورزش های ممنوع

ورزش های مناسب برای بیماری قلبی
در این بخش از مقاله به ورزش هایی می پردازیم که به بهترین نحو ممکن می تواند قلب بیماران قلبی را تقویت کند.معمولا پزشکان متخصص قلب و عروق نیز این ورزش ها را برای آن دسته از بیماران قلبی که نیاز به ورزش دارند، توصیه میکنند.این ورزش ها معمولا به صورت هوازی هستند که شامل موارد زیر می شوند.
پیاده روی
در عین ساده بودن ، نه تنها ورزشی مناسب برای بیماری قلبی می باشد، بلکه بسیار توسط متخصصین توصیه میشود. همان قدر که ورزش پیاده روی خیلی آسان است، بسیار نیز مفید است به طوری که با بالا بردن ضربان قلب شما در تقویت آن تاثیر دارد. برای انجام ورزش پیاده روی تنها کافیست یک جفت کفش مناسب انتخاب کرده و به یک منطقه (بهتر است ناهموار باشد) بروید. می توانید در هنگام پیاده روی به موسیقی گوش دهید و یا یک همراه داشته باشید تا ورزش پیاده روی سرگرم کننده نیز باشد. پیاده روی را با کوهنوردی اشتباه نگیرید و سعی کنید در سطح شیب ملایم پیاده روی کنید . بهتر است بدانید ورزش پیاده روی نه تنها برای بیماری قلبی بلکه برای بسیاری از دیگر بیماری ها نیز توصیه میشود.
دوچرخه سواری
طبق تجربه ثابت شده است که دوچرخه سواری ریسک بیماری قلبی را کاهش میدهد. همانند پیاده روی دوچرخه سواری نیز ورزشی است که با بالا بردن ضربان قلب ، تاثیر بسزایی در تقویت قلب دارد. علاوه بر قلب ، ورزش دوچرخه سواری به ذهنمان نیز آرامش داده و موجب سرحال و پر انرژی بودن شما میشود. البته توجه داشته باشید که نباید در ورزش هایی که گفته می شود، به خود فشار آورده و زیاده روی کنید زیرا نتایجی عکس خواهد داشت.
ورزش یوگا
از جمله ورزش هایی که آرامش را برای بیماران قلبی به ارمغان می آورد ، ورزش یوگا است. در یوگا شما میتوانید به جسم و ذهن خود مسلط شده در نتیجه سلامتی را برای قلب خود به وجود بیاورید. میتوانید در کلاس های یوگا ثبت نام کرده و هفته ای دو سه بار برای ورزش کردن اقدام کنید.
ورزش ژیمناستیک و حرکات تناوبی
منظور از ژیمناستیک حرکات سنگین آناز جمله بارفیکس و یا حلقه نیست، بلکه حرکت های موزون و نرمش های لطیف است. حرکت های کششی ملایم، ورزش های دست و پا و دیگر ورزش های صبحگاهی می تواند برای بیماری قلبی بسیار مفید باشد. همچنین تمرینات تناوبی میتواند راه حل خوبی برای بیماری قلبی باشد. برای مثال یک دقیقه بدوید و چند دقیقه راه بروید ، سپس درجا زده و نرمش کنید. بالا و پایین بردن ضربان قلب برای بیماری قلبی مفید است اما نباید در آن زیاده روی انجام شود.
ورزش شنا
شنا ورزشی بسیار مناسب برای بیماری قلبی می باشد اما نباید در آن حرکاتی مانند شیرجه زدن انجام دهید. ورزش شنا در آب سرد نیز برای افراد دارای بیماری قلبی توصیه نمیشود. ورزش شنا باید در فصل مناسب، مکان مناسب و اندازه مناسب انجام شود. در ورزش شنا از شنای قورباغه میتوانید استفاده کنید . درون آب به آرامی پیاده روی کرده و داخل آب با نشستن آرامش پیدا کنید. آب میتواند سلول های بدن شما را آرام کرده و در حفظ سلامت قلب مفید باشد. البته نباید فشار آب زیاد باشد.
ورزش های ممنوع
مشخص است که ورزش های سنگین و خسته کننده که فشار زیادی بر روی قلب و بدن فرد می گذارد، اصلا برای بیماری قلبی توصیه نمیشود. مسابقات ورزشی همچون وزنه برداری، دومیدانی، بسکتبال، فوتبال، بوکس، کشتی و… که به صورت حرفه ای انجام می شوند، مطلقا برای بیماران قلبی ممنوع است. ورزش های ممنوع آن دسته ورزش هایی هستند که به تغییرات سریع بدن نیاز دارند. کم و زیاد شدن انرژی برای افراد دارای بیماری قلبی بسیار مضر است و باید از آن دوری کرد. به طور کلی افراد دارای بیماری قلبی نباید ورزش ها را به صورت حرفه ای انجام دهند. حتی پیاده روی خیلی سریع نیز می تواند برای بیماران قلبی ممنوع باشد ولی در مقابل ۱۰ دقیقه فوتسال ملایم اشکالی ندارد. در نتیجه بیماران قلبی باید از زیاده روی در ورزش به شدت دوری کنند.
نکات اساسی برای ورزش کردن در بیماران قلبی
- به هیچ عنوان ورزش را به صورت رقابتی انجام ندهید.
- حتما نوع و مقدار ورزش باید توسط پزشک متخصص تعیین شود.
- لباس و کفش مناسب برای ورزش استفاده شود.
- در صورت امکان از تنها ورزش کردن پرهیز شود.
- همراه داشتن دارو ها هنگام ورزش
- گرم کردن قبل از ورزش و سرد کردن بعد از آن به صورت درست
- توقف ورزش در صورت احساس خستگی
- نوشیدن آب کافی در قبل و بعد از ورزش
- از ورزش کردن بلافاصله بعد از غذا به شدت پرهیز کنید. حداقل بین وعده غذایی و ورزش باید ۲ ساعت فاصله باشد.
سخن پایانی
غیر قابل انکار است که بیماری قلبی از جمله خطرناک ترین بیماری ها بوده و مرگ و میر فراوانی به خود اختصاص داده است. اما با ورزش درست همراه با تغذیه مناسب میتوان خیلی راحت به سلامت قلب دسترسی پیدا کرد. در این نقاله ورزش هایی که برای بیماری قلبی مناسب هستند ، گفته شد ولی قبل از هر گونه اقدامی حتما با پزشک متخصص خود مشورت و تاییدیه لازم را بگیرید. همانطور که گفتیم شرایط فرد دارای بیماری قلبی تعیین کننده ورزش های آن و طرز زندگی آن است .
دیدگاهتان را بنویسید