چه زمانی به عمل جراحی قلب باز نیاز است ؟
دکتر پرآذران2022-11-27T13:46:36+03:30به عمل جراحی که در آن برای انجام عمل روی قلب باید قفسه سینه شکافته شود، عمل جراحی قلب باز گفته می شود. بیشتر از 50 سال از اولین جراحی قلب در ایران می گذرد. در طول نیم قرن گذشته، جراحی قلب در ایران پیشرفت بسیاری داشته است و در حال حاضر سالانه حدود 60000 جراحی قلب در ایران انجام می شود.
برای آشنایی با عمل قلب باز، می توانید این مقاله از سری مقالات بهترین فوق تخصص قلب و عروق را مطالعه کنید.
باز شدن قفسه سینه دلایل متعددی دارد که شامل تنگی عروق کرونر که میتواند باعث حمله قلبی شود، نقص در دریچه های قلبی و نقایص مادرزادی است که این مشکلات باید توسط پزشک متخصص قلب تشخیص داده شوند، که این تشخیص با انجام آزمایشهای مختلف مثل اسکن، آنژیوگرافی و… قابل انجام است.
عمل قلب باز برای مشکلاتی زیر انجام می شود:
- ترمیم یا جابجایی دریچه های قلب که به خون اجازه جریان یافتن می دهند.
- ترمیم نواحی غیر طبیعی و آسیب دیده قلب.
- استفاده از لوازم ایمپلنت که به ضربان صحیح قلب کمک می کند.
- پیوند قلب
- آنژیوپلاستی (باز کردن عروق قلب)
- جراحی بای پس
- ترمیم نقص مادرزادی قلبی در نوزادان
- برطرف کردن انسداد شریان های منتهی به قلب
پیشنهاد میکنیم حتما برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله عمل قلب باز را در همین سایت مطالعه کنید.
خطرات عمل قلب باز
خطرات ناشی از عمل قلب باز عبارتند از:
- عفونت زخم قفسه سینه
- حمله قلبی یا سکته
- ضربان قلب نامنظم
- نارسایی ریه یا کلیه
- درد قفسه سینه و تب کم
- از دست دادن حافظه و یا گیجی
- لخته خون
- از دست دادن خون
- اشکال در تنفس
- پنومونی

عوارض عمل قلب باز
در این جا 4 مورد از عوارض عمل قلب باز را معرفی کرده ایم اما اگر می خواهید تمام عوارض احتمالی عمل قلب باز را بدانید، وارد لینک زیر شوید.
عوارض عمل قلب باز
1) سکته قلبی
3 درصد از بیماران حین عمل جراحی دچار سکته قلبی می شوند. بالا رفتن بعضی از آنزیم های خاص نشان دهنده بروز سکته قلبی در بیمار، حین عمل جراحی است. در افرادی که دچار درد شدید قفسه صدری قبل از عمل جراحی هستند، رگ اصلی یا ۳ رگ قلبی درگیر است و بیماران خانم بیشتر مستعد سکته قلبی حین عمل جراحی هستند.
2) سکته مغزی
هنگام عمل جراحی، روی شریان یا رگ آئورت دستکاری هایی انجام می گیرد. به همین دلیل ممکن است ذراتی از آترواسکلروز حرکت کند و به مغز برسد. حرکت این ذرات داخل مغز ممکن است باعث آمبولی شود که منجر به سکته مغزی خواهد شد. گاهی علت این مورد از عوارض عمل قلب باز، پایین آمدن فشار خون بیمار در طول عمل جراحی است، به خصوص افرادی که قبل از عمل جراحی فشار خون بالا داشته اند.
3) از دست دادن شنوایی یا احساس سنگینی در قفسه سینه، سر یا گوش ها
شما ممکن است بیشتر از قبل، متوجه ضربان قلب خود باشید زیرا طی عمل، جراح، کیسه اطراف قلب (پریکارد) شما را باز کرده است. باز کردن پریکارد بخشی از عمل است. پریکارد باز نگه داشته می شود و جای نگرانی نیست از آنجا که پریکاردیوم تقریباً به اندازه سه ورق کاغذ ضخیم است، باز گذاشتن آن به این معنی است که شما ممکن است ضربان قلب خود را با وضوح بیشتری نسبت به قبل بشنوید. این شرایط به مرور از بین می رود.
4) فیبریلاسیون دهلیزی
تقریبا ۴۰ درصد از بیماران بعد از جراحی قلب باز دچار فیبریلاسیون دهلیزی در روز دوم تا سوم می شوند. دهلیزها برای ایجاد ضربان قلب باید با هم منقبض شوند و خون داخل حفره ها را به فضای بطنی منتقل کنند. گاهی در اثر اختلال عملکرد و اختلال در هدایت الکتریکی، در اصطلاح حالتی مانند پرپر زدن اتفاق می افتد که به آن «فیبریلاسیون» گفته می شود.
در واقع، همه قسمت های دهلیز با هم منقبض نمی شوند و این مسئله باعث می شود خون کافی وارد بطن ها نشود و فیبریلاسیون رخ دهد که فرد را مستعد ایجاد لخته داخل دهلیز می کند. اگر لخته جدا شود ممکن است به سوی مغز و اندام های دیگر حرکت کند و به صورت سکته مغزی یا ایسکمی (کاهش خونرسانی) کلیه و سایر اندام ها بروز کند.
عوامل خطری که باعث ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی می شوند، فشار خون بالا و نارسایی قلبی قبل از عمل جراحی قلب باز هستند. البته جراح برای کاهش احتمال فیبریلاسیون دهلیزی از داروهایی استفاده می کند. ۸۰ درصد از بیمارانی که بعد از عمل جراحی قلب باز دچار فیبریلاسیون دهلیزی می شوند، خود به خود و طی ۲۴ ساعت به شرایط عادی برمی گردند.

رزرو وقت مراجعه
برای رزرو نوبت آنلاین میتوانید از دکمه زیر اقدام کنید.

عوامل موثر در هزینه عمل قلب باز
عوامل تعیین کننده مختلفی می توانند بر هزینه عمل قلب باز موثر باشند. این عوامل را می توان به طور کلی در سه گروه بیمارستان، تیم پزشکی یا عوامل وابسته به بیمار، دسته بندی کرد.
عوامل مربوط به بیمارستان:
- نوع بیمارستان (دولتی/ نیمه خصوصی/ خصوصی)
- استفاده از بیمه، نوع بیمه یا خود پرداخت
- اعتباربخشی تسهیلات
- اعتبار و ارزش برند بیمارستان
عوامل مربوط به تیم پزشکی:
- فن آوری یا رویکرد درمانی مورد استفاده
- نوع جراحی
- نوع بیهوشی یا آرام بخشی
- صلاحیت و تخصص متخصص
- وسعت جراحی مورد نیاز
عوامل مربوط به بیمار:
- سلامت عمومی بیمار
- نوع اتاقی که بیمار انتخاب می کند
- سایر درمان های مورد نیاز بیمار که همراه با جراحی قلب باز انجام می گیرد
هزینه عمل قلب باز در ایران
جراحی های قلب و عروق درمان های بسیار گران قیمتی در جهان هستند، به ویژه اگر تحت پوشش بیمه هم نباشید. به همین دلیل بسیاری از بیمارانی که توانایی پرداخت هزینه های سنگین جراحی قلب خود در کشورشان را ندارند، برای جراحی قلب به کشورهای دیگر سفر می کنند.
با توجه به عوامل بسیاری از جمله مالیات کم، هزینه های کم زندگی و کاهش ارزش پول ایران در برابر ارزهای خارجی، هزینه عمل قلب در ایران بسیار کمتر است از سایر کشورها است.
هزینه عمل قلب باز
همانطور که گفتیم هزینه عمل قلب باز به عوامل متعددی همچون پزشک جراح، خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان، تعداد روزهای بستری، خدمات ارائه شده در بیمارستان و اتاق عمل و همچنین نوع بیمه پایه یا مکمل بیمار بستگی دارد.
این هزینه معمولا در بیمارستانهای خصوصی به مراتب از بیمارستانهای دولتی بیشتر است. برای مثال مبلغ اخذ شده در بیمارستانهای خصوصی به صورت آزاد، ممکن است مبلغی بین 30 تا 60 میلیون باشد و با استفاده از بیمه پایه این هزینه به 20 تا 50 میلیون تومان کاهش پیدا کند. همچنین در صورت استفاده از بیمه مکمل بسته به نوع بیمه احتمالا بیمه بخش عمده هزینه را تقبل نماید.
هزینه عمل قلب باز در بیمارستانهای دولتی با استفاده از بیمه پایه به بیشتر از 10 میلیون تومان نمی رسد.
دیدگاهتان را بنویسید