علائم غلظت خون
علائم غلظت خون
بسیاری از بیماران در هنگام مراجعه به پزشک واژه ای تحت عنوان غلیظ بودن خون خود به کار میبرند.شاید شما هم با افرادی مواجه شده باشید که اظهار به داشتن غلظت خون کنند اما طبق تجربه بسیاری از ین افراد در اشتباه هستند.این افراد بر اساس شکل و رنگ ظاهری خون خود فکر میکنند که غلظت خون دارند.علائم غلظت خون میتواند ثابت کند که آیا فرد دارای غلظت خون است یا فقط رنگ خون وی تیره است. توجه داشته باشید که غلظت خون میتواند بسیار خطرناک باشد در نتیجه شناخت علائم غلظت خون بسیار مهم است. در راستای اهمیت شناخت علائم غلظت خون ما مطلبی آماده کردیم که با مطالعه آن شما میتوانید به راحتی علائم غلظت خون را شناسایی و اقدام به درمان آن کنید.
منظور از غلظت خون چیست؟
همانطور که گفته شد غلظت خون یک تعریف علمی دارد و از لحاظ پزشکی به معنای اندازه بیش از حد گلبول های قرمز خون است. در مردان اگر درصد گلبول های قرمز از حد ۵۶ درصد و در زنان ۴۸ درصد بیشتر شود، فرد دچار غلظت خون می باشد.بهتر است بدانید بیماری غلظت خون در آقایان و در سنین بالای ۴۰ سال رایج تر است.
انواع غلظت خون در ۳ دسته تقسیم می شوند:
- غلظت خون اولیه
- غلظت خون ثانویه
- غلظت خون مطلق
علائم غلظت خون
علائم غلظت خون به ندرت طاهر میشوند و معمولا کم علامت یا بدون علامت هستند. از این رو بهترین راه تشخیص غلظت خون انجام آزمایشات علمی و مراجعه به پزشک است.با این وجود نشانه هایی وجود دارند که میتوانند جزو دسته علائم غلظت خون باشند. در ادامه رایج ترین علائم غلظت خون را معرفی و بررسی میکنیم تا بلکه در تشخیص آن و مراجعه به موقع شما کمک کننده باشد.
خستگی:
اولین مورد از علائم غلظت خون خستگی زیاد است.فردی که دچار غلظت خون است معمولا پس از انجام کار های روزمره خود خیلی زود تر از دیگران احساس خستگی میکند. در مواردی مشاهده شده است که بیماران اظهار کرده اند که بدنشان سنگین شده است و احساس گرفتگی در بدن دارند.توجه داشته باشید که هر گونه خستگی از علائم غلظت خون نیست زیرا خستگی میتواند نشانه ای از بیماری های مختلفی باشد.
خارش:
غلیظ شدن خون می تواند در نواحی مختلف بدن ایجاد خارش کند. معمولا این خارش در مواقعی رخ میدهد که بدن در معرض گرما قرار گرفته یا از سرما به صورت ناگهانی گرم میشود.خارش معمولا در شکم ، سر و نواحی بالا تنه رخ میدهد.
مشکل تنفسی:
این مورد از علائم غلظت خون بیشتر در زمانی ایجاد میشود که شما دراز کشیده اید.کسانیکه مشکل ریوی دارند، تنگی نفس پیدا میکنند و نفسنفس میزنند هم ممکن است بهخاطر غلظت خونشان دچار تشدید این علائم شده باشند. پس هر تنگی نفسی را به حساب آلرژی یا آلودگی هوا نگذارید. گذشته از این، افرادیکه مشکل قلبی دارند و تپش قلب پیدا میکنند هم میتوانند دچار این مشکل باشند.
مشکل تمرکز:
غلظت خون بالا میتواند عملکرد ذهن و مغز را دشوار کند به طوری که برخی از افراد نمیتوانند به درستی تمرکز کنند.برخی بیماران نیز گفته اند که در برخی مواقع نمی توانستند به خوبی تمرکز کرده و فعالیت های خود را انجام دهند.
سرگیجه:
وقتی غلظت هموگلوبین خون زیاد میشود، سیالیت، روانی و حرکت خون کم شده و فرد دچار سرگیجه و رخوت شده و خون دماغ میشود. اگر سرگیجه و رخوت بدون هیچ دلیل زمینهای دیگری سراغ شما بیاید و گاه و بیگاه بینیتان هم خونریزی کند، باید نسبت به غلیظ شدن خونتان مشکوک شوید و این نشانهها را بررسی کنید.
تیره شدن لب ها:
وقتی میزان هموگلوبین بدون اکسیژن بیش از حد باشد، مخاطهای بدن مثل لب به رنگ بنفش درمیآیند. انگشتان دست و پا و زیر ناخنها بنفش شده، چشمها پر خون و پوست صورت نیز بر افروخته میشود. با دیدن این علائم ظاهری میتوانید نسبت به غلیظ شدن خونتان شک کرده و برای تشخیص نهایی حتما به متخصص مراجعه کنید.
تعریق:
در برخی موارد مشاهده شده است که غلظت خون بالا بر میزان تعرق بدن تاثیر گذاشته و موجب تعریق بیشتر شده است. در عموم رایج شده است که به دلیل بالا رفتن دمای بدن تعریق بیشتر می شود اما هیچ دلیل علمی درستی یا نادرستی این قضیه را مشخص نکرده است.
از دیگر علائم غلظت خون میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش وزن
- کبودی
- ضعف
- تاری دید
- احساس درد در شکم
- احساس راحتی کامل
مراجعه به پزشک
دسته ای از علائم غلظت خون وجود دارند که در صورت مشاهده حتما باید به پزشک مراجعه کنید.این علائم زمانی رخ میدهند که شما در مراحل ابتدایی غلظت خون به پزشک مراجعه نکرده اید و اقدام به درمان و جلوگیری از آن ننموده اید. در نتیجه بیماری پیشرفت کرده است و علائم غلظت خون جدی رخ میدهد.
- خونریزی شدید
- مفاصل متورم
- درد استخوان ها
- قرمز شدن رنگ پوست
- خونریزی لثه
- احساس سوزش در دست و پا
با مشاهده هر کدام از موارد بالا به سرعت با فوق تخصص قلب و عروق خود تماس گرفته و اطلاع دهید تا اقدامات لازم جهت پیشگیری از اتفاقات ناگوار صورت گیرد.
سخن پایانی
توجه داشته باشید که موارد ذکر شده از علائم غلظت خون به صورت کلی می باشد. در نتیجه بروز هر کدام از علائم غلظت خون ذکر شده حتما به معنای این نیست که شما دچار غلظت خون شده اید.شما زمانی میتوان از وضعیت غلظت خون خود مطمئن شوید که به پزشک مراجعه کنید و تحت ازمایشات علنی قرار گیرید.همچنین دقت کنید که در صورت مشاهده علائم غلظت خون ، اقدام به درمان خانگی یا خودسرانه نکنید زیرا امکان دارد وضع را وخیم تر کرده و دچار عوارض جدی شوید.مطالب فوق تنها میتواند در تشخیص شما و تصمیم شما برای مراجعه به پزشک کمک کننده باشد نه در درمان آن.
دیدگاهتان را بنویسید