خطر بالای سکته قلبی با اضافه وزن
سکته قلبی
سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد عبارت است از صدمه به قسمتی از عضله قلب ،که بعلت انسداد در رگهای کرونری (رگهای تغذیه کننده عضله قلب ) و از بین رفتن جریان خون در آن قسمت اتفاق می افتد لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژن رسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.
ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض از دست می دهد،و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده وارد عمل خواهد شد. گاهی ،استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند.
چه کسانی در معرض خطر سکته قلبی قرار دارند؟
برخی عوامل ممکن است خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهند. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
فشار خون بالا
اگر فشار خون بالا دارید؛ خطر حمله قلبی شما را بیشتر از سایر افراد تهدید میکند. فشار خون طبیعی کمتر از 120/80 میلیمتر جیوه است. همانطور که اعداد فشار خون افزایش مییابد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز افزایش مییابد. داشتن فشار خون بالا باعث صدمه به شریانها و سرعت بخشیدن به فرایند ایجاد پلاک میشود.
سطح کلسترول بالا
وجود سطح بالایی از کلسترول در خون شما، خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته قلبی را افزایش میدهد. شما ممکن است با تغییر دادن رژیم غذایی یا مصرف داروهایی خاص، سطح کلسترول خون خود را کاهش دهید.
سطح تریگلیسیرید بالا
سطح تریگلیسیرید بالا هم خطر ابتلا به حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد را افزایش میدهد. برخی از تریگلیسیریدها ممکن است در شریانهای شما باقی بمانند و به ایجاد پلاک کمک کنند.
دیابت و سطح قند خون بالا
دیابت باعث افزایش سطح قند خون و یا قند خون میشود. سطح بالای قند خون میتواند در نهایت منجر به بیماری عروق کرونر شود. درگیری به دیابت یک وضعیت جدی است که میتواند حملات قلبی یا انفارکتوس میوکارد را در برخی افراد ایجاد کند.
چاقی
افراد دارای اضافه وزن به احتمال بیشتری از سایرین دچار سکته قلبی میشوند. چاقی با شرایط مختلفی همراه است که خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش میدهد.

خطر بالای سکته قلبی با اضافه وزن
سیگار کشیدن
مصرف دخانیات خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته قلبی را افزایش میدهد. همچنین ممکن است فرد به سایر بیماریهای قلبی عروقی منجر شود.
افزایش سن
خطر ابتلا به سکته قلبی با سن افزایش مییابد. مردان بعد از ۴۵ سالگی در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند و زنان بعد از ۵۵ سالگی در معرض خطر ابتلا به سکته قلبی هستند.
سابقه خانوادگی
اگر سابقه خانوادگی بیماریهای اولیه قلب دارید، احتمال ابتلا به حمله قلبی در شما وجود دارد.
ارتباط چاقی با سکته قلبی چیست؟
اضافه وزن، چربی را در رگهای خونی افزایش میدهد. این چربیها باعث آسیب دیدن و یا بسته شدن رگهای انتقال دهنده خون به قلب و در نتیجه سکته قلبی میشوند. اگر رگهایی که خون را به مغز می رسانند، آسیب ببینند و یا با چربی مسدود شوند، سکته مغزی و یا دمانس عروقی رخ میدهد.
ارتباط سکته قلبی با اضافه وزن؛ چربی و شکل بدن
مطمئنا برای سالم ماندن به مقدار معینی چربی در بدن احتیاج است. اما چربی بیش از اندازه به خصوص در اطراف کمر و شکم سلامتی شما را به خطر می اندازد. بیشتر افراد نگران چربیهایی هستند که حضور آنها محسوس است، مانند چربیهایی که زیر پوست جمع میشوند.
به این دسته از چربیها، چربی زیر جلدی گفته میشود. اما آن دسته از چربی ها که باید نگران آن بود چربی زیر جلدی نیست؛ بلکه چربی احشایی است. چربی احشایی چربیهایی هستند که در اطراف اندامهای داخلی بدن مانند کبد و قلب جمع میشوند. در واقع این چربیها هستند که سلامتی انسان را به خطر می اندازند.
چربی احشایی بر عملکرد هورمونهای بدن تاثیر میگذارد و میتواند باعث: افزایش کلسترول بد در خون افزایش فشارخون افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و در نهایت منجر به بیماریهای قلبی و عروقی شوند. وجود چربی در پهلوها، کار هورمون انسولین را سخت میکند. انسولین وظیفه کنترل میزان گلوکز (قند) خون را بر عهده دارد و اگر در عملکرد آن اختلال ایجاد شود باعث دیابت نوع دو میشود.
وجود مقدار زیادی گلوکز در خون نیز به رگها آسیب میزند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد. شکل ظاهری بدن افراد متفاوت است.

خطر بالای سکته قلبی با اضافه وزن
افرادی که فرم ظاهری بدن آنها “سیبی” شکل است (به این معنی که چربیها در اطراف شکم و کمرشان جمع شده است) نسبت به افرادی که بدن “گلابی” شکل دارند (یعنی چربی آنها اطراف رانها و باسن جمع شده) خطر بیماریهای قلبی بیشتری تهدیدشان میکند.
به این خاطر که در افراد با اندام سیبی شکل چربی در اطراف اندامهای داخلی بدن جمع میشود. احتمال سکته قلبی در افرادی که شرایط زیر را دارند بیشتر است.
به خصوص اگر با كلسترول بالا همراه باشد : فشار خون بالا داشتن سابقه حمله و سكته قبلي سابقه خانوادگی حملات قلبي بالا بودن سطح تري گليسريدها (نوعی چربی خون) مصرف الكل سن بالاي ۴۵ سال در مردان و بالاي ۵۵ سال در زنان
ارتباط سکته قلبی با اضافه وزن؛ نشانههای سکته قلبی چیست؟
از نشانههای متداول گرفتگی رگها و یا سکته قلبی میتوان به درد در وسط قفسه سینه هنگام راه رفتن، بلند کردن وسایل سنگین یا بالا رفتن از پلهها اشاره کرد. اگر درد قفسه سینه با استراحت از بین برود، این درد علامت هشداردهندهای از یک حمله قلبی قریب الوقوع میباشد.
اگر درد قفسه سینه با استراحت ادامه پیدا کرد، نشان از یک حمله قلبی میباشد که جان فرد را تهدید میکند. در نظر داشته باشید که: درد نشان دهنده ی سکته قلبی حتما نباید در قفسه سینه و با شدت بالا باشد. این درد شاید بیشتر به شکل فشار، سفتی یا تنگی نفس حس شود.
این درد و فشار حتی میتواند در شانه ی سمت چپ، گلو، فک یا پشت بدن نیز حس شود. احساس درد و فشار در شانه سمت چپ، چانه یا دست نیز بسیار شایع است. برخی از افراد ممکن است حالت تهوع، ضعف، سرگیجه، سکسکه، تعرق و یا مشکل ناگهانی تنفس را تجربه کنند. به طور کلی ممکن است فرد ناگهان احساس ناخوشی کند.
این نشانهها میتوانند از ۱۵ دقیقه تا چندین ساعت طول بکشند. کسانی که سنشان بالاست یا دیابت دارند، ممکن است این علائم را به صورت خفیف تر حس کنند.

خطر بالای سکته قلبی با اضافه وزن
بیماریهای قلبی حد و مرز نمیشناسند
سکته و بیماری های قلبی حتی ممکن است در افرادی که کمتر در خطر هستند نیز خود را نشان دهند. برای سکته قلبی حتما لازم نیست اضافه وزن داشته باشید و یا سیگاری و کم تحرک باشید.
در تازه ترین گزارش انجمن ملی قلب آمریکا که گروه بزرگی از مردم را مورد بررسی قرارداده بود، از بین ۱۰۰۸۴۴ نفری که بدون مشکل قلبی و عروقی، اولین حمله قلبی خود را تجربه کردند، حدود سه چهارم این گروه دیابتی نبودند، بیشتر از یک سوم آنها فشار خون نداشتند.
بیش از نصف آنها کلسترول بالا و یا استفاده ای از سیگار یا تنباکو نداشتند. و در آخر گروهی از این افراد مشکل دیابت، فشار خون بالا و یا کلسترول بالا داشتند اما از آن با خبر نبودهاند. بیماری قلبی فقط برای مردان نیست. مرگ بر اثر بیماری قلبی در زنان نیز عامل اصلی به حساب می آید.
در واقع میزان مرگ بر اثر بیماریهای قلبی در زنان ۱۰ برابر مرگ بر اثر سرطان سینه است. مانند مردان، زنان هم باید مواظب علائم مشکوک مانند حالت تهوع، بالا آوردن، ضعف، سرگیجه، سکسکه، عرق کردن و یا مشکلات تنفسی ناگهانی باشند. با این حال میتوان گفت که در زنان بیشترین نشانه سکته قلبی فشار روی قفسه است.
برای مراجعه به بهترین فوق تخصص قلب و عروق می توانید وارد لینک شوید.
دیدگاهتان را بنویسید