انواع عفونت خونی که باعث بیماری قلبی می شود
عفونت خون
به طور کلی عفونت خون بر اثر وارد شدن باکتری ها به جریان خون، به وجود می آید. این وضعیت باید جدی گرفته شد زیرا در صورت عدم اقدام به مقابله به موقع با عفونت خون ، خیلی سریع تبدیل به بیماری مرگباری به نام سپسیس می شود.در نتیجه درمان و بهبود این عفونت امری واجب و ضروری است.
با توضیحات بالا آشنایی با عفونت خون امری مهم و لازم به شمار می آید تا با اطلاعات لازم از بروز آنها جلوگیری شود. از این رو ما مطلبی تحت این موضوع برای شما تهیه و منتشر کرده ایم تا شما بتوانید اطلاعات لازم در خصوص عفونت خون را به درستی کسب کنید.
علل بروز عفونت خون
همانطور که گفته شد عفونت خون در صورتی ایجاد میشود که باکتری عامل عفونت در یکی از اعضای بدن، وارد جریان خون بدن شود. به حضور باکتری در خون باکتریمی یا سپتیسمی گفته میشود. با اینکه اصطلاحات سپتیسمی و سپسیس را معمولا با تعاریف مشابه بهکار میبرند، ولی از لحاظ فنی این دو اصطلاح با یکدیگر تفاوت دارند.
سپتیسمی:
به معنای وجود باکتری در خون است که میتواند منجر به بروز سپسیس شود.
سپسیس:
حالت شدید عفونت خون است که اگر با درمان مناسب پاسخ داده نشود، زندگی فرد را تهدید خواهد کرد. با اینحال هر گونه عفونت ناشی از باکتری، قارچ یا ویروس میتواند موجب بروز سپسیس شود و نیازی نیست حتما عامل ایجاد این عفونتها در جریان خون فرد وجود داشته باشد.
برخی از شایعترین علل عفونت خون در لیست زیر جمع آوری شده اند:
- عفونت شکمی؛
- عفونت ناشی از نیش آلودهی حشرات؛
- عفونتهای ناشی از کاتتر (لولهای نازک و منعطف) که برای کارهایی مانند دیالیز و شیمیدرمانی استفاده میشوند؛
- کشیدن دندان یا عفونت دندان؛
- قرار گرفتن زخم ناشی از عملهای جراحی در معرض باکتریها یا عوض نکردن بهموقع بانداژ؛
- قرار گرفتن زخمهای باز در معرض محیط؛
- عفونتهای ناشی از باکتریهای مقاوم به دارو؛
- عفونت کلیه یا دستگاه ادراری؛
- سینه پهلو؛
- عفونتهای پوستی.
علائم عفونت خون
- لرز؛
- تب شدید یا متوسط؛
- ضعف؛
- تنفس سریع؛
- افزایش سرعت ضربان قلب یا تپش قلب؛
- رنگپریدگی مخصوصا در صورت.
برخی از علائم گفته شده میتواند ناشی از آنفولانزا یا سایر بیماریها باشد. با اینحال اگر در دوران نقاهت بهسر میبرید یا بهتازگی عمل جراحی داشتهاید، بهتر است با مشاهدهی این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
برخی دیگر از علائم پیشرفتهتر عفونت خون عبارتند از:
- کنفوزیون (نوعی حالت گیجی و کاهش هوشیاری)؛
- خالهای قرمز بر روی پوست که ممکن است بزرگتر و شبیه کبودی ناشی از ضربات شود؛
- عدم تولید یا تولید اندک ادرار؛
- شوک (افت فشار خون)؛
- از کار افتادگی یا نارسایی اندامها.
تشخیص عفونت خون
تشخیص عفونت خون توسط خود فرد کار سخت و نادرستی است، زیرا علائم آن با علائم بسیاری از بیماریهای دیگر یکسان است. بهترین روش برای تشخیص عفونت خون مراجعه به متخصص است. پزشک قبل از هر چیز شما را معاینه میکند. این معاینه شامل اندازهگیری دمای بدن و فشار خون است.
اگر پزشک پس از معاینه به عفونت خون مشکوک باشد، آزمایشات دقیقتری برای پیدا کردن علائم عفونتهای باکتریایی انجام خواهد داد. سپتیسمی با آزمایشهای زیر قابل تشخیص است:
- آزمایش کشت خون؛
- آزمایش سطح اکسیژن خون؛
- آزمایش شمارش سلولهای خون؛
- آزمایش انعقاد خون؛
- آزمایش ادرار از جمله آزمایش کشت ادرار؛
- پرتو ایکس از قفسه سینه؛
- آزمایش عملکرد کلیه و الکترولیتها.
علاوه بر اینها ممکن است پزشکتان عملکرد کلیه، کبد و تعادل الکترولیتها را نیز بررسی کند. اگر بر روی پوستتان زخمی وجود داشته باشد، ممکن است پزشک از ترشحات آن نمونهبرداری کند تا نوع باکتریهای موجود را شناسایی کند.
شاید پزشک برای احتیاط تصویربرداری نیز برایتان تجویز کند. این آزمونها که شامل پرتو ایکس، سیتیاسکن، امآرآی و فراصوت هستند به تشخیص عفونتهای موجود در اندامهای بدن کمک میکنند.
در صورتیکه باکتری موجب عفونت شده باشد، پزشک با شناسایی آن آنتیبیوتیک مناسب را برای درمانتان تجویز میکند.
افرادی که در معرض خطر ابتلا قرار دارند
- افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل بیماری هایی مثل سرطان یا ایدز از کار افتاده است.
- افرادی که سیستم ایمنی آنها هنوز کامل نشده، مثل بچه های خردسال. در این گونه بچه ها باید به محض مشاهده علائم عفونت مثل تب، مصرف آنتی بیوتیک شروع شود و در صورت لزوم در بیمارستان بستری شوند.
- افراد بسیار جوان و خیلی پیر.
- هر کسی که پیوند عضو انجام داده باشد.
- کسانی که شیمی درمانی می شوند و اشعه دریافت می کنند.
- افرادی که بیماری های طولانی مدت دارند، مثل ایدز یا دیابت.
- افرادی که آسیب ها و یا سوختگی های شدید دارند.
- افرادی که دارای عفونت هستند.
انواع عفونت خونی که باعث بیماری قلبی می شود
محققان التهاب ناشي از عفونت خون را عامل بروز بيماريهاي قلبي ميدانند. عفونت خون پس از درمان بهبود مييابد؛ ولي نشانگرهاي التهابي در بدن باقي ميمانند و احتمال بيماري هاي قلبي و سكته مغزي را افزايش ميدهند. محققان معتقدند بر اساس اين يافته عوامل پيشگيرانه بيماريهاي قلبي و سكته مغزي در بيماران مبتلا به عفونت خون الزامی است.
عفونت خون يا ‘سپسيس’ كه گاهي مسموميت خون نيز ناميده مي شود، يك واكنش ايمني خطرناك و جدي است كه بر اثر ترشح مواد شيميايي ايمني به داخل جريان خون براي مبارزه با عفونت بوجود مي آيد و مي تواند منجر به مرگ شود.
التهاب ناشي از عفونت خون منجر به سوراخ شدن عروق و توليد لخته مي شود، در نتيجه جريان خون كافي به ارگان هاي بدن نميرسد و ارگان ها بر اثر كمبود اكسيژن و مواد غذايي دچار اختلال ميشوند. در موارد حاد، فشار خون به اندازهاي كاهش مييابد كه قلب ضعيف شده و دچار شوك سپتيك ميشود. در اين حالت كبد، كليه، ريه و اندام هاي حياتي ديگر دچار نارسايي ميشوند.
چرا درمان عفونت خون سخت شده است؟
به دلیل افزایش استفاده آنتی بیوتیک ها برای بیماری هایی که ویروسی بوده و نیازی به آنتی بیوتیک ندارند، تعداد زیادی از باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده اند. این باعث سخت شدن درمان عفونت خون شده است.
وقی هم درمان سخت شود، باعث مرگ بیمار خواهد شد.
یکی دیگر از دلایل افزایش مرگ و میر ناشی از عفونت خون این است که پزشکان شروع به درمان سرطان ها و پیوند اعضاء کرده اند و در این درمان ها از داروهایی استفاده می شود که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند.
درمان سریع عفونت خون ضروری است، زیرا عفونت میتواند بهسرعت به بافتها و دریچههای قلب گسترش بیابد. در صورت بروز عفونت خون احتمالا نیاز است بیمار در بیمارستان بستری شود. در صورتیکه علائمی مانند شوک در فرد ایجاد شود، باید او را به بخش مراقبتهای ویژه منتقل کرد. علائم شوک عبارتند از:
- رنگپریدگی؛
- ضربان تند ولی ضعیف؛
- تنفس تند ولی کمعمق؛
- سرگیجه و عدم هوشیاری؛
- فشار خون پایین.
ممکن است برای ثبات فشار خونتان و کمک به رهایی از شر عفونتها اکسیژن و مایعات بهصورت وریدی به شما تزریق شود.
لخته شدن خون نگرانی دیگری است که در بیماران بیتحرک وجود دارد.
سپسیس معمولا با مصرف زیاد مایعات، تزریق داخلوریدی و آنتیبیوتیکهایی که باکتریهای عامل عفونت را هدف قرار میدهند، درمان میشود. گاهی اوقات برای کمک به تعادل فشار خون، مصرف موقت برخی داروها نیاز است. این داروها وازوپرسور نام دارند.
اگر سپسیس به قدری شدید باشد که موجب از کار افتادگی چندین عضو شود، ممکن است هوا به کمک دستگاه وارد بدن بیمار شود. اگر سپسیس موجب از کار افتادگی کلیه شود، بیمار باید بهطور موقت تحت دیالیز قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید